Personal Style Diary

Tuesday, December 01, 2015

4 Steps to Organizing Your Closet

fd38311c55bc5982e8408f0b066aa180
Posle duuugog odlaganja pre nekoliko dana sam konačno obavila jedno ozbiljno raspremanje garderobera. Pošto često dolazim u "A closet full of clothes but nothing to wear" situaciju, odlučila sam da ove sezone osmislim način na koji ću najlakše eliminisati nepotrebne stvari i sortirati ono što mi je zaista potrebno tako da uvek bude na dohvat ruke. Slede moji saveti za organizaciju garderobera. 1. Izvadite sve - Osnovno što treba da uradite jeste da iz ormana izvadite apsolutno sve. Odvojite svoj krevet ili jedan prazan ćošak u sobi i tu stavite sve. Ja se svaki put zaprepastim kad vidim kolika to bude gomila, jer mi popakovano u ormanu nikad ne deluje kao mnogo. Ovo će vam pomoći da shvatite da možda ipak tu ima previše garderobe. Još kada izvučete sa dna police neku bluzu za koju ste zaboravili da je uopšte imate postaće vam jasno da morate nečega da se otarasite.


2. Napravite kategorije - Kada je sve na gomili, najbolje je odvojiti stvari po kategorijama koje vam najviše odgovaraju. Možete odeću odvojiti po bojama, po vrsti (haljine, suknje,pantalone...) ili jednostavno prema sezoni na letnju i zimsku. 


3. Izbacite ono što ne nosite - Kada ste podelili garderobu po kategorijama, pređite svaku grupu odeće posebno i iz svake odredite šta je ono što nosite, a šta je ono što vam više ne treba. Možete napraviti 2-3 gomile i odvojiti ono što je za bacanje, ono što ćete pokloniti u dobrotvorne svrhe ili ono što ćete sačuvati za nekog mlađeg iz porodice.


4. Sortirajte - Kada ste izbacili sve što je nepotrebno ono što je ostalo spakujte po kategorijama. Isto ovo uradite i sa obućom, nakitom, torbama, lakovima za nokte... 

SHARE:

6 comments

 1. Mnogo volim tvoje postove sjajni su :-)

  ReplyDelete
 2. I need to do this. Honestly, I think taking everything out seems so daunting that I have just left it unorganized. I must take your advice though!
  the-creationofbeauty.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Great tips! I'm such a mess when it comes to closet organization!
  xx

  www.theblackblush.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. I NEED to follow your advice and go through a closet purge. I love the feeling of an organized closet!
  <3
  katsfashionfix.blogspot.com

  ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig