Personal Style Diary

Monday, August 29, 2016

5 Important Things Every Blog Post Needs

commercial photography locations
Šta je ono što je ključno u poslu jednog blogera? Šta je ono zbog čega ljudi dolaze na vaš blog? To je sadržaj koji stvarate tj. blog postovi! Bilo da pišete o modi, kozmetici, marketingu, klopi ili nečem sasvim drugom, postoje neki zahtevi koje treba zadovoljiti kako biste doveli svoj blog na određeni nivo kvaliteta. Tačke o kojima ću danas govoriti mogu se uspešno primeniti na sve gore navedene niše. Zato, da ne dužim previše (jer svako ko bloguje ozbiljno zna koliko je ova tema važna), pređimo odmah na 5 sastojaka koje svaki blog post treba da sadrži kako bi bio što kvalitetniji i čitaniji.

_______________________________
#1 Primamljiv naslov
Ako želite da se izdvojite iz mase blogera, koliko nas danas i ima, potrebno je da kreirate kvalitetan sadržaj. Granice se stalno pomeraju, potrebno je biti inovativan i zanimljiv, kako bi uopšte privukao publiku. To ćete najlakše postići naslovom. Birajte naslov koji objašnjava ukratko temu o kojoj pišete. Razmišljajte - ako biste vi guglali tu temu, šta biste ukucali na google-u? Baš kao što sam ja to uradila OVDE i OVDE, gde sam u naslov stavila ključne reči iz teme o kojoj vam pišem. Takvi naslovi privlače pažnju.


#2 Izgled posta
Podrazumeva se da fotografije prate tekst, da budu lepe i pregledne, ali ovde pričamo o celokupnom izgledu blog posta. Pokušajte da osmislite formu koja će biti čitaocima jednostavna, ne pretrpana. Izbegavajte predugačke pasuse i nagomilavanje istih fotografija - što često viđam na modnim blogovima naročito. Niko ne želi da čita kilometarski tekst i skroluje pedeset identičnih fotki. Osim toga, prva fotografija je najvažnija - na osnovu nje će neko kliknuti na vaš post ili ne. Vodite računa o tome!


#3 Sadržaj koji dodaje vrednost
Tekst je veoma važan deo bloga. Uvek pokušajte da svojim čitaocima date neki savet, predlog, neku korisnu informaciju, zabavite ih ili inspirišite. To je poenta bloga! Zato je stvaranje kvalitetnog sadržaja najvažnija stavka od svih!


#4 Relevantni linkovi
Uvek u svoj post ubacite negde i linkove postova koji imaju veze sa temom koju obrađujete u datom postu. Ja sam to uradila na kraju OVOG i OVOG posta.


#5 Interakcija sa čitaocima
Kada pišete na neku temu, uvek je dobro pitati čitaoce šta oni misle o tome. Postavite pitanje na kraju svog posta i na taj način ćete podstaknuti interakciju sa svojim čitaocima. Ja uživam u komunikaciji sa svima vama i često se trudim da vas pokrenem da i vi ovde pišete svoje stavove i mišljenje.Nadam se, kao i uvek u Blog Tips rubrici, da će ovi saveti pomoći mojim blogokolegama da nauče nešto novo ili da se možda prisete gradiva. Ukoliko neko od vas ima još neki dodatak na ovu moju priču, slobodno pišite u komentarima, znate da uvek sve rado objavim i odgovorim na svaku vašu sugestiju i pitanje!P.S. Ako vam se dopao ovaj post na temu blogovanja pročitajte i 5 stvari koje vam niko neće reći o blogovanju OVDE, kako da postanete uspešan modni bloger OVDE, kako da napišete savršen blog post OVDE i 8 stvari koje će vas učiniti boljim blogerom OVDE.Photographer Tamara Mladenovic

SHARE:

6 comments

 1. Apsolutno se slazem sa tobom. Bitan je i sam izgled bloga koji mora da bude jednostavan. Niko pa ukljucujuci i mene ne voli komplikovane i razbacane rubrike po blogu.
  mirjanasite.blogspot.rs

  ReplyDelete
 2. Potpuno se slažem,to je u stvari suština i poenta!Detaljno si razjasnila svee...sve pohvale draga Majo:)♡

  ReplyDelete
 3. Odlican post! Super savjeti! :)

  ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig