Personal Style Diary

Wednesday, September 13, 2017

Moja rutina nege stopala


Ako me pratite na instagramu sigurno se sećate da sam krajem prošlog meseca na storiju podelila sa vama neke od proizvoda koje koristim kako bih nakon morala oporavila kožu lica i tela, kosu, nokte i stopala. Tu sam podelila sa vama jednu kremu za stopala koju sam u tom trenutku koristila, a onda sam odlučila da se ozbiljno pozabavim negom tog dela tela. Na moru, pod uticajem sunca, vrelog peska, prašine i slane vode, koža stopala mi je postala baš suva i oštećena. Verujem da se to tokom leta dešava i mnogima od vas jer otvorena obuća samo pogoršava situaciju. Zato sam odlučila da sa vama podelim svoju rutinu nege stopala nakon mora. Ja sam sa ovim oporavila svoja stopala, a koža mi je čini mi se i lepša nego što je bila pre mora.Ono što koristim svako jutro jeste krema koju sam vam već pokazala na instagramu, a to je Oriflame FeetUp Comfort krema za svakodnevno meka stopala. Ona mi je idealna za celodnevnu hidrataciju kože. Utrljam samo malu količinu i ostavim da upije. Ukoliko je potrebno dodam još jedan sloj na deo oko peta koji je uvek više dehidriran. Pakovanje je veliko (150 ml), a slabo se troši, pa joj je to ogroman plus. Za dodatne informacije o ovoj kremi, kao i o njenoj ceni, kliknite OVDE.


Trudim se da minimum dva puta nedeljno uradim detaljan tretman stopala kod kuće. On izgleda ovako: Najpre potopim noge u kupku od mlake vode i jabukovog sirćeta. Ovo je najbolja stvar koju sam otkrila kada je nega stopala u pitanju. Jabukovo sirće ima jaka antibakterijska dejstva i ubija sve gljivice i bakterije, a pored toga toliko omekša kožu i bukvalno "pogrize" sve one izumrle ćelije sa kože. Nakon pola sata samo ovom Oriflame turpijom za stopala blago isturpijam one najsuvlje delove i na taj način bukvalno poskidam samo ono što je sirće već pogrizlo. Sirće toliko olakšava posao i ja vama ne mogu opisati koliko koža lepo izgleda nakon ove kupke. Dovoljno je 2-3 kašike. Nakon ove kupke potrebno je lepo oprati noge kako se miris sirćeta ne bi zadržao. I na kraju ono što obavezno stavljam jeste FeetUp Comfort noćna hidratantna krema. Dok nanosim kremu malo i izmasiram stopala kako bih pokrenula cirkulaciju. Ostavim da koža preko noći upije kremu i stopala ujutru zaista budu preporođena. To je neki moj ritual večernje nege koji radim kad god imam vremena. Za više informacija o ovoj noćnoj kremi kao i o njenoj ceni kliknite OVDE.


Pored toga što sve želimo meka stopala, želimo i da ona budu mirišljava. Ono što ja koristim, naročito kada znam da ću ceo dan provesti na nogama i to u zatvorenim cipelama ili patikama jeste FeetUp Comfort antiperspirant krema. Ona osvežava stopala i smanjuje prekomerno znojenje. Iako održava stopala suvim, ne isušuje ih i ne ostavlja nikakav lepljivi trag. Za više informacija o ovoj kremi kao i o njenoj ceni kliknite OVDE.

Ova izgleda moja rutina nege stopala. Nadam se da će vam koristiti moji saveti. Pišite mi ako isprobate neki od ovih proizvoda - svi su dostupni u aktuelnom Oriflame katalogu OVDE.


SHARE:

2 comments

  1. These look so useful! It is definitely important to take care of your feet.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Oriflame je uvek imao savršene mazalice za stopala. Verujem da su i ove odlične :)
    https://marinamarry.blogspot.rs

    ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig