Personal Style Diary

Tuesday, June 26, 2018

25 stvari koje sam naučila do svog 25. rođendana


Prošlo je nešto više od mesec dana od kako sam napunila dvadesetpetu. Neki kažu četvrt veka - ozbiljna cifra, a ja se još uvek osećam kao devojčica. Ipak, čini mi se da sam naročito u ovih poslednjih godinu dana malo odrasla. Naučila sam puno toga o sebi, shvatila gde sam grešila i naučila da sebi priznam kad pogrešim, skupila hrabrosti za neke stvari, konačno priznala sebi nešto što ranije nisam mogla i naučila važne životne lekcije. Neke od njih podeliću i sa vama.


1. Budi ono što jesi. U redu je da se razlikuješ od ostalih.

2. Pojuri te svoje snove, ma koliko oni veliki i ludi bili! Kad ćeš, ako ne sad?

3. Prestani da se plašiš svega. Pokušaj. Padni. Ustani. Padni opet. Ustani opet. Prestani da propuštaš prilike zato što se plašiš da ćeš pasti.

4. Jedna od najvažnijih veština u životu je "umeti sa ljudima". Kad to savladaš, uspećeš u svemu.

5. Hajlajter na nosu zapravo izgleda odlično.

6. Prestani da hraniš svoje emocije. Kada si nervozna, tužna ili uplašena, kesica čipsa nije rešenje. 

7. Izražavaj svoje emocije prema ljudima koje voliš kao da ih vidiš poslednji put. Grli ih često i nikad ne završavaj razgovor ružnim rečima jer je to možda poslednje što ćeš im reći.

8. Svako jutro počni osmehom. Zaista, otvori oči i razvuci kez. Imaš toliko razloga da budeš srećna.

9. Zakon privlačenja zaista radi ako veruješ u to.

10. Uvek koristi kreme sa zaštitnim faktorom. Za 20 godina tvoja koža će ti biti zahvalna.

11. Prestani da se opterećuješ kalorijama. Život je previše kratak da bismo brojali svaki zalogaj i svaku kaloriju. Pojedi taj sladoled bez griže savesti, ali sutra ustani ranije i idi na trčanje. Poenta je u  tom balansu.

12. Vežbaj jer se tada osećaš bolje. Ne zato što moraš. Jer ne moraš.

13. Daj ljudima šansu. Svako na ovom svetu, svako koga sretneš na ulici ili vidiš na instagramu bori se sa sopstvenim izazovima. Budi fina, uvek i prema svima. Čak i ako neko nije fin prema tebi.

14. Kada se ljudi ophode ružno prema tebi to je najčešće odraz njihovog nezadovoljstva i nesigurnosti, koje najčešće nema nikakve veze sa tobom. Ne shvataj to lično.

15. Ne maltretiraj svoja stopala da te svuda nose na štiklama samo zato što tako izgledaš bolje. Nekad je važnije da budeš dobro nego da izgledaš dobro.

16. Isključi mozak ponekad. Sedi, odmori, neće svet stati ako ti zastaneš na sekund.

17. Ako mu se sviđaš sa prljavom kosom, bez šminke, ako te voli iako ga često jako nerviraš, ako te teši kad plačeš zbog gluposti, ako pojede ono što si skuvala iako oboje znate da je odvratno - njega čuvaj.

18. Koliko god te ponekad nervirala, mama je mama. Ona uvek zna najbolje i ne postoji osoba na ovom svetu koja ti želi bolje stvari i veću sreću od mame. Seti se toga kad te iznervira.

19. Ne dozvoli da bilo ko utiče na to kako ćeš ti živeti ovaj život. Radi ono što ti želiš, izgledaj onako kako ti želiš, jer ne želiš za 25 godina da se probudiš nesrećna i nezadovoljna i da kažeš da ti je neko drugi kriv za to. Od toga nemaš ništa. Živi svoj život onako kako ti misliš da treba, pa i ako padneš, sama si pala.

20. Prestani da se upoređuješ sa drugima. 

21. Sestra ti je najbolji prijatelj.

22. U redu je da ponekad ne budeš u redu. 

23. Ne treba ti još jedna cvetna suknja u ormaru, ali ako te to čini srećnom - kupi je.

24. Potpuno je u redu da se nekome ne dopadaš. Šta god ti radila i kako god ti izgledala uvek će biti neko kome će se dopadati nešto drugačije. Ne pokušavaj da ugodiš svima.

25. Vredno radi, uči, trudi se, uvek daj sve od sebe. Svaki trud se na kraju isplati.


❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ 


SHARE:

1 comment

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig