Personal Style Diary

Monday, January 21, 2019

Ostvarite svoje novogodišnje odluke uz pomoć ovih aplikacija


Januar polako odmiče i već je došlo vreme da se uozbiljim i počnem sa ispunjavanjem svojih novogodišnjih odluka. Za ovu godinu sam zacrtala sebi toliko toga i jedva sam čekala taj početak godine da mogu da otpočnem sa realizacijom svojih ciljeva. Nekako sam se ipak našla u situaciji da je već skoro kraj januara, a ja nisam prstom mrdnula. Krajnje je vreme da se uozbiljim! Ako se i vi nalazite u sličnoj situaciji, onda će vam ovaj tekst biti od koristi. Izdvojila sam nekoliko aplikacija koje ja već koristim, a koje vam mogu pomoći da ispunite neke od svojih novogodišnjih odluka.

Postani Fit

Budimo iskreni, 98% nas je na svoj spisak prioriteta za ovu godinu stavilo nešto na ovu temu. Smršaj, zategni se, ugoji se, preoblikuj telo, postani zdravija... Izbor hrane koju unosimo u svoj organizam kao i količina fizičke aktivnosti utiče na to kako ćemo se osećati iznutra i kako ćemo izgledati spolja, stoga predstavlja jedan od najznačajnijih faktora za kvalitet našeg života. Aplikacija koja vam u tome može pomoći je My Fitness Pal. Ona prati vaš unos kalorija na dnevnom nivou i pomaže vam da pravite pametnije izbore u cilju izbalansirane zdrave ishrane.

Uštedi novac

Ovo je jedno od najčešćih pitanja koja mi stižu u poslednje vreme – kako da uštedim? U ovo vreme kada nas sa svih strana bombarduju reklamama i kada nam SVE treba, teško je odoleti iskušenjima i ostaviti novac u šteku sa strane, umesto u Zari.😄 Money Manager je aplikacija koja prati vaše prihode i rashode. Pomaže da shvatite na šta trošite najviše novca i podseća vas da se obuzdate.

Nauči novi jezik

Krajem prošle godine odlučila sam da konačno počnem da radim na ostvarenju dugogodišnje želje,  a to je da naučim da pričam italijanski. Aplikacija Duolingo me je oduševila. Doživljavam je kao neku igricu i učenje sa njom je baš zabavno i lako. Jedina mana joj je što morate znati engleski da biste učili drugi jezik jer nemaju opciju na srpskom. S druge strane, odlična prilika da dodatno usavršite svoj engleski.

Duhovnost i psihičko zdravlje

Kažu da je prva i osnovna stvar ukoliko želite da živite srećniji i pozitivniji život da se posvetite meditaciji. Ja sam dugo ignorisala te savete jer mi meditacija nikako nije polazila za rukom sve dok nisam otkrila Headspace. To su vođene meditacije koje vam pomažu da se opustite i bukvalno isključite mozak na određeno vreme. Jako su prijatne i dosta pomažu ako ste početnik.

Šta vi koristite od aplikacija trenutno?SHARE:

No comments

Post a Comment

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig