Personal Style Diary

Thursday, February 21, 2019

3 zdrave navike koje će vam potpuno promeniti životPočetkom ove godine odlučila sam da uvodim lagane i jednostavne pozitivne promene u svoj život. Par pozitivnih promena koje ponavljate svakog dana doneće mnogo bolje rezultate dugoročno, nego desetine stvari koje uvedete  u svoj život i pridržavate ih se svega nedelju dana. Tri stvari koje sam početkom ovog meseca uvela u svoju svakodnevnu rutinu već su počele da menjaju moj život na bolje i zato sam odlučila da ih podelim sa vama. Toliko su jednostavne, a toliko mogu da utiču na vaš život u pozitivnom smislu.


Zahvalnost

Znate da sam više puta isticala da je zahvalnost jako važna da bismo postali svesni koliko blagoslova imamo u životu. Ipak ni sama nisam uspevala da održim kontinuitet da se duže od nedelju dana svakog jutra zahvaljujem na svemu što imam. Sada je konačno to postao prvi korak moje jutarnje rutine. Čim ujutru otvorim oči prvo se zahvalim na tome, a onda i na svemu ostalom što mi padne na pamet. Predivan je osećaj započeti dan na taj način.


Vežbanje

Cele zime sam se osećala jako umorno i tromo, prosto nisam imala energije ni za šta. To nisam ja. Ja sam neko ko je uvek veseo i raspoložen i ko uvek leti na 100 strana. Posle dugog preispitivanja šta mi je i zašto se ovako osećam shvatila sam da je uzrok tome vrlo prost. Jednostavno bilo mi je potrebno da se pokrenem. Dok je bilo hladno izlazila sam iz kuće samo kad moram, a dane sam najčešće provodila sedeći za kompjuterom. Odlučila sam da ne čekam lepo vreme da se pokrenem već sam od 1. februara počela da radim vežbe svakodnevno. Nisu to neki naporni treninzi, prosto, kad god imam slobodno 15-20 minuta u toku dana ja uradim po neku vežbicu. Probajte, ne može da škodi.

Online detox

Shvatila sam da mi je ovo neophodno u trenutku kada sam uhvatila sebe da nisam pošteno ni otvorila oči ujutru, a već sam upalila wifi da proverim šta se dešava na instagramu i šta sam to propustila dok sam spavala. Ovo nikako nije dobro jer ne želite da prva stvar koju vidite i o kojoj razmišljate ujutru budu tuđe slike na instagramu. Zato sam ja odlučila da uvedem online detox. To znači da minimum 1h nakon buđenja i 1h pre odlaska na spavanje ne diram telefon. To mi je bila jedna od najpametnijih odluka u poslednje vreme.
SHARE:

2 comments

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig