Personal Style Diary

Sunday, February 24, 2019

Kako da resetujete svoje telo i um i pripremite se za ponedeljakAko me pratite na instagramu već neko vreme, onda znate da je nedelja dan koji je rezervisan za spa kod kuće I vreme za sebe. Danas želim da vas podsetim na ovaj ritual I da vas inspirišem da ga uvedete u svoju nedeljnu rutinu, ako već niste. Izuzetno je važno da odvojimo minimum 1h-2h samo za sebe I svoje potrebe. Nedelja je savršen dan za odmor I resetovanje celog organizma. Evo kako to izgleda kod mene.

Kosa

Prvo što radim jeste stavljanje maske na kosu. Nekad su to kupovne maske - moja omiljena je Sephora hair sleeping mask koja u pakovanju sadrži I kapu tako da sa njom mogu bukvalno da provedem ceo dan. Vrlo često volim da odmorim kosu od veštačkih pakovanja I napravim mešavinu od sastojaka koje imam u kući (žumance, maslinovo ulje, kokosovo ulje, med, banana, majonez…). Omiljena mi je maska od kokosovog ulja, maslinovog ulja I meda.

Telo

Nedeljom moje kupanje ume da potraje I po sat vremena. Napravim čitav ritual od toga. Piling celog tela je obavezan. Za to najviše volim da koristim mešavinu sode bikarbone I kokosovog ulja. Oba deluju antibakterijski, skidaju mrtve ćelije kože I ostavljaju kožu nežnom I glatkom. Nema boljeg osećaja!

Lice

Već nekoliko meseci neizoastavni deo moje rutine je maska za hidrataciju. Koža lica mi je dosta izmučena od teške šminke koju nosim tokom nedelje I nedelja je dan kada se ona u potpunosti odmara od svega I diše. Omiljena maska za lice mi je Origins 10 minute mask. Savršenstvo od maske koje koža u potpunosti upije I kada se umijete postaje jako nežna I meka na dodir.

Um

Isključite internet, pustite omiljenu muziku, skuvajte sebi šolju čaja ili kafe, pripremite neku ukusu užinu – jer danas se ne broje kalorije, uzmite omiljenu knjigu I zavalite se u svoju fotelju. To je ono što ću ja upravo sada uraditi!


Ljubim vas! Uživajte u ostatku dana!


SHARE:

4 comments

 1. Odmoriti 🧠 citati Maju i zagrliti nekog za savrsenu nedelju. 😍

  ReplyDelete
 2. How wonderful you relax and prepare for a new week!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  ReplyDelete
 3. I think it's great that you have a whole ritual for Sundays! That sounds wonderful.
  the-creationofbeauty.blogspot.com

  ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig