Personal Style Diary

Friday, February 22, 2019

Kako da zavolite svoje obline i istaknete ih na pravi način


S obzirom na to šta nam se svakodnevno servira putem društvenih mreža, tvrdim da je jedna od najtežih stvari za ženu danas zavoleti svoje telo. Godinama smo prelistavale magazine čije su stranice bile prepune izgladnelih, savršeno isfotošopiranih tela i zavidele im na izgledu, na savršenoj koži, na izvajanoj figuri. A onda se pre nekoliko godina pojavio instagram. Mesto gde su stvarne žene počele da prikazuju svoju stvarnu, prirodnu lepotu. Kad premotate film unapred na 2019. godinu složićete se sa mnom da je situacija danas mnogo drugačija. Ponovo nas,  sada još više, obasipaju sa svih strana fotografijama savršenih lica i tela. Velikih, izvajanih zadnjica prikačenih na tanane nožice bez grama celulita. A onda se nađete u situaciji da gledate tu fotografiju na telefonu pa gledate sebe u ogledalu i pitate se kako to da ja ne izgledam ovako. Prosto - zato što ni te devojke sa fotografija ne izgledaju tako. Morate uvek imati u glavi činjenicu da je fotografija 1 sekund uhvaćen na kameri. Sekund koji je kod nekih pripreman satima, nekad i danima unazad. I da svako od nas ne izgleda ostalih 86.399 sekundi u danu baš tako. A da ni ne spominjem zloupotrebu fotošopa na društvenim mrežama.


Zato, ne dajte da vas društvene mreže zavaraju. Zavolite svoje obline. Zavolite svoje telo i sve ono što je na njemu dobro i "loše" i negujte ga, radite na njemu, jer ono je vaše. I budite mu zahvalne što vas nosi kroz život i trpi godinama, a niste baš uvek bile dobre prema njemu, zar ne? Zamislite da vi održavate nekoga u životu, nosite ga kroz život, trpite sve njegove greške i i dalje ne odustajete pored svega ružnog što vam je priređeno, a taj neko vam sve vreme govori da niste dovoljno dobri, da ste ružni i da treba da se menjate.


Nama ženama su noge i zadnjica jedna od najslabijih tačaka. Deo tela koji je uzrok brojnih kompleksa. Istina je zapravo da većina žena uopšte ne izgleda loše, samo su možda potrebni pametniji izbori prilikom oblačenja. Mnoge od nas prave grešku i umesto da garderobom istaknemo ono što je na našem telu lepo, same sebi pravimo magareću uslugu.


Osnovna stvar je da odaberete pravi model pantalona i da one budu od kvalitetnog materijala kako se ne bi svaka "neravnina" ispod providela. Moj izbor poslednjih nekoliko godina su Tom Tailor farmerke i pantalone. Prvo zato što sam niska, a jedino kod njih sam uspela da nađem sve modele u dve različite dužine, za niže i više devojke, pa više ne moram svaku kupovinu pantalona da završavam posetom krojačici. 

Drugi razlog je taj što su njihove pantalone, i u ono vreme kada su se nosili jako plitki modeli, bile dovoljno duboke da vam ništa "ne ispada" kad čučnete ili sednete. Još jedan trik koji će vizuelno stanjiti noge jesu ravne nogavice. Koliko god sam se opirala tome, na kraju sam shvatila da neuporedivo bolje izgledam u pantalonama sa ravnim nogavicama jer one smanjuju tu disproporciju izmedju butina i listova kod nas koje imamo malo "jače" noge. 


Definitivno vam preporučujem da bacite pogled na nove modele Tom Tailor pantalona koje ovog proleća dolaze u 4 predivne nijanse, idealne za casual outfite, pa i za posao. Naravno i neizostavne farmerke koje svaka žena mora imati u svom garderoberu. I naučite da volite svoje obline i da ih sa ponosom ističete jer ste prelepe baš takve kakve jeste!SHARE:

2 comments

 1. Your tips are good and I also discovered that socks are often a good solution.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  ReplyDelete
 2. Such a helpful post! It is so true that many of us simply aren't wearing the most flattering style or design.
  the-creationofbeauty.blogspot.com

  ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig