Personal Style Diary

Monday, February 17, 2020

MOJI MAKEUP TRIKOVI ZA SAVRŠEN TEN


Često dobijam pitanja u vezi sa tim koji puder koristim i kako mi ten izgleda tako dobro. Istina je da u šminkanju najviše volim dobar ten, a sve ostalo može i ne mora. Odlučila sam da vam ovde na jednom mestu ispišem svoje trikove za koje sam ubeđena da su doprineli tome da mi puder na licu izgleda bolje i da bude postojan i po 12 sati. Već znate da ja ne koristim nikakve specijalno skupe pudere i ovi trikovi su zato dragoceni.


1. Podloga


Jedna od najčešćih nedoumica kod devojaka je prajmer - da li vam treba, koji odabrati itd. Istina je da ja zapravo umesto prajmera koristim hidratantnu kremu i ona je obavezna u mojoj rutini šminkanja. Prajmer stavim ponekad samo na određene delove lica kako bi moje pore bile manje primetne s obzirom na to da volim puuuno hajlajtera, a on naglašava nepravilnosti na licu. Zato je prajmer tu da malo zagladi lice, ali pre njega obavezno krema za hidrataciju kako bi puder lepo i ravnomerno 'legao' na lice. Pored kreme za lice, obavezna stavka pre šminkanja je krema za predeo ispod očiju kako bi hidrirala taj deo i smanjila pojavu borica i uvlačenje pudera u te borice.

2. Ulje


Ako me pratite na instagramu onda znate da ja često preporučujem Rimmel Stay Matte tečni puder koji je dosta težak na licu, ali zato jako matira, prekriva skoro sve i veoma je postojan. Pošto je on toliko težak ja volim da ga malo "razblažim". Za to trenutno koristim Boscia ulje od šipka koje sadrži omega 3 i 6 masne kiseline. Konkretno ovo ulje je pogodno za mešanje sa puderima i daje predivan glowy i svež izgled. Ako koristite neki teži puder, pored ovog ulja možete ga razblažiti i sa hidratantnom kremom ili nekim drugim tečnim puderom koji je malo laganije teksture. Na taj način ćete dobiti veliku pokrivnu moć, ali i malo lakši osećaj na licu.

3. Korektor


Kod dobrog tena podjednako je bitna i kontura i hajlajt. Hajlajtovanje lica se radi korektorom, a ono što je meni promenilo potpuno ceo izgled lica je toliko prosto. Ranije sam korektor blendala čim ga nanesem na lice, a onda sam otkrila da ako ga ostavim par minuta na licu da se malo osuši dobijam mnogo intenzivniju svetlu boju i samim tim lepše naglašene te delove lica. Ako niste, isprobajte ovaj jednostavan trik, videćete da ćete se oduševiti.

4. Svetlucavi puder


Od skoro sam počela da koristim Sephora Glow pressed powder koji daje sjajnu završnicu, ali toliko suptilnu i nežnu, taman toliko da ubije onaj suvi praškasti izgled kože nakon što nanesem puder u kamenu. Važno je da ga nanosim samo na deo obraza, brade i čela. Nikako iznad gornje usne jer tu ne volim nikakav svetlucavi hajlajt (nekako mi deluje kao da sam se oznojila kada ga tu stavim 😂).

5. Blender


Još jedan trik koji sam otkrila je da kada završim šminkanje praškastim proizvodima još jednom preko celog lica pređem vlažnim blenderom kako bih skinula višak pudera i dodatno smanjila taj veštački izgled koji koža dobije nakon što se stave svi ti slojevi pudera. 😅 Bitno je da blender ne bude mokar već onako skoro pa suv. Dakle nemojte ga ponovo kvasiti pre ovog koraka već koristite taj koji ste koristile i do sada. Ako ne koristite blender za prethodne korake onda ga pokvasite, ali dobrooo osušite. Ako bude previše vlažan može da pomeri proizvod i da vam napravi fleke.

Eto, otkrila sam vam sada sve svoje tajne! Nadam se da će vam biti od koristi. Javite ako nešto od ovoga isprobate. ❤️
SHARE:

1 comment

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig