Personal Style Diary

Monday, April 27, 2020

5 stvari koje ću uraditi pre nego se završi karantinNadam se da će se uskoro desiti ono što svi priželjkujemo poslednja 2 meseca, a to je da neko konačno proglasi kraj ovoj situaciji. Sudeći po rečima stručnjaka to bi uskoro zaista moglo da se dogodi, a onda sledi povratak u realnost. Ja sam već počela da razmišljam o tome koliko će izazovno biti vratiti se u svoju svakodnevnu rutinu radne nedelje nakon ovog “produženog vikenda” koji je trajao skoro 2 meseca. Evo nekih stvari koje ću ja uraditi tokom ovih preostalih nedelja u karantinu, a da sebe pripremim polako za trenutak kada će se sve vratiti "u normalu".


SREĐIVANJE

Što bi jedna mudra baka rekla: „Kad ustanem ujutru prvo sredim sebe, namažem karmin i sredim kosu, a onda sredim i kuću i sve ostalo. I tako svaki dan poslednjih 50 godina“. Meni je ovo kad sam bila mlađa bilo jako simpatično i na momente smešno, ali što sam starija sve više uviđam veliku žensku mudrost u ovoj toliko prostoj stvari. Dakle, prvo i osnovno središ sebe, uradiš manikir, pedikir, farbanje, obrve, masku za lice – šta god da želiš i misliš da ti je potrebno pre povratka u „stvarni svet“.

SREĐIVANJE BR. 2

Logično, druga stavka se nameće sama, ali šta da se radi, mislim da nam je svima tokom ovog karantina raspremanje kuće i čišćenje nekako ušlo u rutinu. Kad središ sebe, red je da središ i sve oko sebe. U narednim nedeljama ću se potruditi da pripremim stan za povratak u realnost. To znači da napravim generalno čišćenje, da izbacim sav krš koji mi zauzima prostor bespotrebno, da uradim declutter, izvadim letnju garderobu, a zimsku definitivno spakujem i odložim, sortiram i posložim sve kako bih kasnije kada ovo sve prođe i svi se vratimo svojim svakodnevnim obavezama mogla da funkcionišem lakše. 

BUĐENJE


Treća stavka koju sam ja od danas počela da primenjujem je ranije buđenje ujutru. Priznajem, prethodnih nedelja bilo je dana kada sam se budila u podne, jer smo serije noću gledali dok ne počnu da nas peku oči sve sa izgovorom da sutra ionako ne idemo nigde. Ako si i ti u sličnoj situaciji probaj od danas da smanjuješ postepeno vreme buđenja. Ako se ovih dana budiš oko 11, probaj da sutra naviješ sat u pola 11, pa prekosutra u 10, pa u pola 10 i sve tako dok ne dođeš do svoje uobičajene satnice. Ovako ćeš mnogo lakše prilagoditi svoj organizam novonastaloj situaciji kada sve ovo prođe i dođe vreme za povratak na posao.

NOVE LEKCIJE

Razmisli o tome šta te je ovaj karantin naučio. Da li si razvila neke navike koje želiš da zadržiš i kasnije kada sve ovo prođe? Da li si shvatila da bez nekih stvari apsolutno možeš da živiš iako si mislila obrnuto? Nije neophodno, ali bilo bi korisno da razmisliš šta si naučila o sebi u prethodnih nekoliko nedelja. Ja već jesam, ali o tome u nekom od narednih postova.

UŽIVANJE

I za kraj, naravno, uživaj! Iskoristi svaki preostali trenutak kod kuće da maksimalno odmoriš i uživaš! Bez griže savesti jer kada sve ovo prođe verujem da ćemo se svi vratiti na posao punom parom. I zato iskoristi ovo preostalo vreme u karantinu da zaista napuniš baterije!


volim vas 💓

SHARE:

1 comment

  1. These are wonderful goals. Especially to enjoy! As wonderful as it is to be productive during this time...it is just as important to relax and unwind.
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig