Personal Style Diary

Sunday, July 26, 2020

3 zdrave navike za produktivnije jutro


Svako ko me malo bolje poznaje zna da sam velika spavalica i da ujutru nisam baš uvek bila najproduktivnija. To se promenilo tako što sam svesno uložila napor da prigrlim neke zdravije navike i da sama sebe priviknem na drugačiju jutarnju rutinu. Ovo su 3 zdrave jutarnje navike koje sam počela da primenjujem:


Čaša tople vode s limunom


Ovo je izuzetno zdravo i nevezano za to kakva vam je jutarnja rutina i kada ustajete svako bi mogao da započne svoj dan čašom tople vode sa limunom. Doktori kažu da ovo funkcioniše kao tuširanje za creva. Ja bih dodala da razbudi bolje nego bilo koja kafa. 

4 x 5 pravilo


Verovatno već znate da ja uživam u pisanju dnevnika, zahvalnosti, meditaciji i ostalim tehnikama koje mi pomažu da lepo započnem svoj dan. Ipak, ja sam primetila da ponekad toliko uživam u tome da izgubim pojam o vremenu. Zato sam ograničila sebi da za početak dana imam 4 aktivnosti koje mi podignu raspoloženje i da za svaku od tih aktivnosti odvojim po 5 minuta. Dakle - meditacija, zahvalnost, pisanje dnevnika i čitanje knjige - sve ukupno 20 min. Umirim misli, pročitam nekoliko stranica knjige, zapišem šta je to što mi se trenutno mota po glavi, zahvalim na svemu - sasvim dovoljno da mi lepo počne dan, a onda se bacam na posao.

To Do lista


Oduvek sam obožavala da pravim to do liste i da planiram. Ono što sam poslednjih godina promenila jeste da obavezno izdvojim prioritete. Veoma lako ja na svoju listu svakog jutra stavim preko 20 stvari koje treba obaviti do kraja dana. Neke od tih stavki su jako bitne, a neke totalno nebitne. Zato obavezno sortiram sve obaveze po tome do kada moraju biti gotove, kao i da li su prioritetne i koliko. To sve radim da ne bih došla u situaciju da ceo dan nešto raduckam, a na kraju dana ono najbitnije nije odrađeno. Verujem da će većina vas razumeti na šta mislim. 😅 Samo pisanje liste me odmah ujutru pokrene da radim, a ovaj sistem sve dodatno olakšava. 


Koji su vaši trikovi za produktivnija jutra? SHARE:

1 comment

  1. I absolutely love the idea of 4x5. That is so smart! What a wonderful way to enjoy some self care without totally losing track of your daily schedule. Thank you for this!
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig