Personal Style Diary

Wednesday, August 26, 2020

5 načina da se motivišeš kada ti se ne radi ništaSvi ponekad imamo one dane kada nam se ne radi apsolutno ništa, a obaveze se samo gomilaju. Jedino što želiš je da gledaš seriju i izležavaš se u krevetu, a posla preko glave! Ako se trenutno nalaziš u takvoj situaciji da nemaš motivaciju i energiju i da ti se ne radi ništa – evo kako to da promeniš!

Okruži se pozitivnim ljudima

...i izbegavaj one negativne! Ponekad nas negativna energija drugih ljudi toliko iscrpi da nemamo više volje ni snage ni za šta drugo. Zato je najbitnije da se okružiš ljudima koji te podržavaju u tome što radiš i imaju razumevanja za tebe.

Pronađi svog para

Čak i ako više voliš da sve radiš sama, ponekad je dobro imati svog para na koga možeš da računaš. Npr. kada je vežbanje u pitanju, mnogo je lakše motivisati se da kreneš na trčanje kada odlučiš da to radiš sa drugaricom. Sa druge strane, ako se dogovorite da ćete ići zajedno, čak i ako ti se nekad ne ide, ići ćeš jer ne želiš da ispališ drugaricu.

Nagradi se


Ako imaš težak dan probaj da motivišeš sebe tako što ćeš osmisliti mini nagradu za svaki zadatak koji obaviš uspešno tog dana. To može biti obična sitnica poput omiljene čokoladice ili novog laka za nokte kojim ćeš častiti sebe po obavljenom poslu.

Razmrdaj se


Što se duže izležavamo sve nam je teže da ustanemo i zato je važno da se malo razmrdaš kako bi pokrenula energiju u telu. Probaj da se istegneš ili uradiš nekoliko jednostavnih vežbi i to će te automatski razbuditi i motivisati da nastaviš da radiš dalje. Takođe, popij čašu vode jer nedostatak tečnosti u organizmu može da utiče na to da se osećaš pospano i bezvoljno.

Razmišljaj pozitivno


Naše misli su ono što nas ili podstiče ili ograničava. Negativno razmišljanje ne vodi ničemu i umesto da se ubijaš u pojam razmišljajući o svemu lošem što se dešava, probaj da razmišljaš pozitivno i u svemu pronađeš neku svetlu tačku.

SHARE:

No comments

Post a Comment

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig