Personal Style Diary

Tuesday, September 15, 2020

Kako da postaneš instagram bloger


Svakodnevno dobijam pitanja od devojaka koje bi želele da svoj instagram profil podignu na viši nivo, da postanu blogerke, prikupe pratioce itd. Zato sam odlučila da započnem novi serijal na svom blogu koji će se baviti upravo ovom temom. Za početak danas pričamo o onome na šta morate obratiti pažnju ukoliko želite da podignete svoj instagram profil na viši nivo.

  1. Prva stvar jeste da odaberete svoju nišu. To je, prostije rečeno, tema kojom ćete se pretežno baviti na svojim kanalima. To npr. može biti veganska ishrana, moda za trudnice, nega, organizacija... Dakle, odaberite do 3 oblasti koje su vama najzanimljivije i kojima želite da se bavite i svoj sadržaj na društvenim mrežama podredite tome. Ovo je jako važno pogotovo u početku, kako bi vaša publika mogla da zna šta može da očekuje od vas odnosno koju vrstu sadržaja.
  2. Druga stvar koja je važna jeste da vaš profil počne da liči na profil blogera. Previše devojaka mi se javlja sa željom da postanu blogerke, a kada im uđem na profil taj profil izgleda kao profil svake druge devojke. Morate naći način da se po nečemu izdvojite. Da li će to biti jedinstven stil editovanja fotografija, tema, vrsta sadržaja ili nešto drugo, na vama je da osmislite.
  3. I treća stvar koja je za mene najvažnija kada uđem na nečiji profil jeste kvalitet fotografija. Potrudite se da vam fotografije budu što bistrije, da je osvetljenje dobro i da pozadina bude lepa. To su sve sitnice koje jako utiču na to kakav će utisak neka fotografija ostaviti na publiku.


Dakle, ono na šta za početak treba da obratite pažnju jeste izbor teme kojom ćete se baviti, zatim da osmislite nešto po čemu će se vaš profil izdvajati od ostalih i da poradite na kvalitetu fotografija. U narednim postovima ćemo se detaljnije baviti ovim i mnogim drugim temama vezano za društvene mreže i blogovanje. Ukoliko želite individualne konsultacije sa mnom možete mi se javiti na mail ili porukom na instagramu.


SHARE:

No comments

Post a Comment

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig