Personal Style Diary

Friday, April 24, 2015

BGDFW Day 2 and 3 - Fashion Conference i Modne vinjete

fk1
Drugi dan Black 'n' Easy Fashion Weeka obeležio je malo drugačiji program. U pitanju je promocija knjige Dobar dizajn Tijane Popović Pješčić i razgovor na temu održivog dizajna. Vrlo zanimljive i bitne teme, koje se u našoj zemlji zanemaruju jesu ekologija i zaštita životne sredine, održivi razvoj i očuvanje resursa koje danas posedujemo za buduće generacije. Ova priča provučena kroz svaki aspekt dizajna, od modnog, grafičkog do dizajna enterijera i arhitekture upravo čini suštinu ove knjige, koja se izdvaja u moru kvazi romana i spisateljica na našim prostorima. Bio je ovo jedan vrlo edukativan i zanimljiv razgovor i smatram da nam upravo to nedostaje, zato hvala organizatorima fashion week-a na ovoj inicijativi. Sinoć su održane Modne vinjete u okviru treće večeri BGDFW, a moje utiske možete pročitati u nastavku teksta.ss2
Stanislava Sinđelić je uz vrlo zanimljivu postavku po mom mišljenju prikazala jednu romantičnu i ženstvenu kolekciju. Jako su mi se dopali detalji, naročito ukrasi za kosu.

vl1vl3
Sjajna mlada dizajnerka Vladislava Joldžić diplomirala je na odseku Savremeno odevanje na Fakultetu primenjenih umetnosti u klasi profesorke Ingrid Huljev, koja je učestvovala na prethodno pomenutoj konferenciji. Fenomenalni modeli jednostavnih linija i svedenost u koloritu je ono što obeležava njen rad.

alj3
Najviše pažnje tokom večeri privukla je Ana Ljubinković i to s razlogom. Već smo navikli na njene vesele razigrane kolekcije pastelnih tonova, a i ovoga puta Ana je ostala dosledna sebi.

ma4
Na Modnim vinjetama su se još predstavili i studenti Mod' Art Internation Beograd u klasi profesora i modnog dizajnera Vlade Savića. Smatram da nedelja mode i treba da bude posvećena otkrivanju i predstavljanju mladih dizajnera stoga su oni ovaj put moji favoriti.

ma5

Kao i uvek, želim da čujem vas. Pišite mi svoje utiske!

Sve fotografije su peuzete sa oficijalne FB stranice Belgrade Fashion Week

SHARE:

5 comments

 1. what a style... so lovely
  new post :http://melodyjacob1.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. So cool! Very unique designs and this sounds like a wonderful event.
  <3
  katsfashionfix.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Super su fotke!
  Love Emina

  www.fashionbyemina.blogspot.com

  Instagram: http://instagram.com/eminamasovic
  Bloglovin: https://www.bloglovin.com/blog/12856043

  ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig