Personal Style Diary

Sunday, September 20, 2015

Healthy Drink for Flawless Skin

healthy-smoothie-recipe

Zdravo, drage moje! Danas imam za vas jedan savet, vezan pre svega za zdravlje, ali i za lepotu. Ovaj napitak osim što je preukusan i jako zdrav, odličan je i za kožu, jer sprečava njeno starenje, održava mladolikost i čini je mekom i elastičnom. Sadrži samo tri sastojka i pravi se za svega 30 sekundi. Ako želite da saznate od čega se sastoji ovaj napitak i za šta je sve koristan, nastavite da čitate.
Sastojci:
1 breskva 
šaka borovnica
šaka aronije

Sastojke staviti u blender i dodati vode po želji, blendirati dok se ne napravi homogena smesa. Popiti odmah dok je sveže. 

Breskva je odlična za dijete, jer ne sadrži puno kalorija i šećera. Ima jako puno vitamina C koji usporava starenje, a zahvaljujući vlaknima koje sadrži pospešuje izbacivanje toksina iz organizma. Poboljšava cirkulaciju i sprečava opadanje kose.

Borovnica predstavlja najveći izvor antioksidanasa od svih vrsta voća. Odlična je kao lek protiv malokrvnosti, što je meni konkretno jako bitno. I ona usporava starenje i predstavlja pravu riznicu vitamina.

Aronija sadrži visoku koncentraciju antioksidanasa, kao i redak vitamin P. Podstiče zarastanje rana, usporava starenje organizma i kože, sprečava nastanak bora i štiti od UV zračenja. Osim toga, ona kontroliše pravilan rad štitne žlezde, snižava krvni pritisak i poboljšava imunitet organizma.

Eto to bi bilo ukratko za one koji nisu do sad znali blagotvorna dejstva ove tri voćke. Svakog dana jedna čaša ovog svežeg napitka će vas preporoditi. Ja ga pijem svaki ili svaki drugi dan, već mesec dana i sigurna sam da svoju čistu kožu dugujem nekim delom i tome. Ja sam prvenstveno počela da ga pijem jer imam nisko gvozdje i povišen pritisak i zaista se bolje osećam. Predlažem vam da probate. Javite mi utiske i naravno ako imate još neki komentar koji bi dopunio ovu moju priču slobodno pišite. Svaki savet je dobrodošao. healthy-diet-smoothie-recipe


Photo credit Maja Mladenovic

SHARE:

5 comments

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig