Personal Style Diary

Friday, November 20, 2015

How To Focus and Get Things Done in 5 Steps

Pošto sam trenutno u jednom takvom haosu, gde moje žongliranje između privatnih i poslovnih obaveza doživljava kulminaciju, odlučila sam da napravim sistem koji će mi pomoći da se fokusiram i obavim sve sa spiska. Podeliću ga sa vama, jer znam da među mojim čitateljkama ima najviše srednjoškolki, studentkinja i zaposlenih devojaka koje su u sličnoj situaciji. Nadam se da će vam biti od koristi.
1. Organizujte se - Prvo što treba da uradite jeste da zapišete sve što treba da završite u narednom periodu, odredite prioritete, isplanirate unapred svoje obaveze. Kako najlakše to postići pročitajte OVDE.


2. Fokusirajte se - Kada ste napravili To Do listu, važno je da odredite redosled kojim ćete obavljati sve. Najveća greška je raditi više stvari u isto vreme, jer onda nećete ništa uraditi kako treba, već ćete samo izgubiti dragoceno vreme. Ja se sa ovim borim svakodnevno i uvek nekako završim radeći pet poslova istovremeno. Fokus je najvažniji. Kada počnete da radite nešto posvetite se samo tome, a sve ostalo ostavite za kasnije jer ćete jedino tako završiti sve.


3. Pripremite se - Kada ste odlučili kojim redosledom ćete precrtati obaveze sa svog spiska i znate šta je sledeće na redu pripremite se. Ako nameravate da učite, pripremite sebi čaj ili kafu i užinu pre nego što počnete, da ne bi dolazili u situaciju da prekidate učenje jer ste ogladneli. Zatim, pripremite sve sveske, knjige, beleške i sve ono što vam je potrebno da biste obavili jedan zadatak.


4. Isključite sve što vam odvlači pažnju - Najvažnije pravilo je da obavezno kada uzmete nešto da radite isključite televizor, kompjuter, telefon i ne proveravate instagram i fejsbuk svaki čas. Isto tako, recite prijateljima i dečku da vas tada ne zovu. Zvuči pomalo strogo, ali već u narednom koraku shvatićete zašto je to važno.


5. Nagradite sebe - Uvek nagradite sebe dok nešto radite. Odredite male ciljeve i svaki put kada dostignete jedan od njih nagradite sebe, napravite malu pauzu, proverite instagram na nekoliko minuta, pojedite nešto slatko, lezite na kratko. Ovakve male nagrade će vam pomoći da izdržite ceo taj proces i motivisaće vas da završite svoje obaveze do kraja.Kako vi uspevate da završite sve svoje obaveze? Da li koristite neku od ovih tehnika? Imate li neki drugi koristan savet?

SHARE:

3 comments

 1. Organization is definitely the most important step. Thanks for these!
  the-creationofbeauty.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Odličan post!

  Na mom blogu se održava darivanje u suradnji sa Dresslinkom gdje će 5 sretnih dobitnika imati priliku osvojiti 3 ogrlice po svom izboru! Najbolje da više pogledaš na linku http://djevojkaodmode.blogspot.hr/2015/11/giveway-dresslink-necklace.html

  Nadam se da ćeš se pridružiti!
  Monika

  ReplyDelete
 3. Love the tips! Organization is key!
  <3
  katsfashionfix.blogspot.com

  ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig