Personal Style Diary

Thursday, March 17, 2016

10 Beauty Secrets I Wish I Knew Sooner

Palm Springs commercial photography


Kada sam bila mlađa nisam se puno šminkala, nisam znala mnogo o nezi lica, proizvodima i pravilima šminkanja. Verovatno sam mnogo puta delovala presmešno sa previše šminke, nepravilno našminkama, ali tada nije bilo you tube tutoriala, beauty blogova i bila sam prepuštena sama sebi (o bože, zvučim kao da imam 120 godina hahah, ali zaista je tako bilo pre 6-7 godina). Sa ekspanzijom blogova i mojim odrastanjem, počela sam i ja da učim i istražujem. Ovo je 10 stvari koje bih volela da sam znala ranije i zato, drage moje devojčice i devojke, bacite pogled - možda i vama pomogne.


1. Less is more
Kada se šminkate odaberite šta na licu želite da naglasite. Ukoliko imate jaku šminku na očima nema potrebe za burgundy karminom i obrnuto, jer ćete u tom slučaju delovati jeftino i 10 godina starije. Manje je više.

2. Dnevno svetlo
Uvek se šminkajte ispred prozora kako biste videli svoje lice na dnevnoj svetlosti, a ne ispod sijalice. Dešavalo mi se kad sam bila mlađa da ujutru onako sanjiva natrpam gomilu pudera jer pod slabim osvetljenjem ne vidim dobro i onda kada izađem ispred na dnevnom svetlu vidim da mi je faca za tri nijanse tamnija od vrata. Znači uvek se šminkajte pod prirodnim osvetljenjem.


3. Crveni karmin za podočnjake
Sledeći savet zvuči kao totalna ludost, ali verujte mi i probajte. Kada stavljate podlogu na lice, pre korektora stavite na podočnjake malo mat crvenog karmina i onda preko korektor. Prekriće podočnjake mnogo bolje nego što bi to sam korektor uradio.

4. Prom look
Kakva god da je prilika u pitanju, pa i svečana poput mature, izbegavajte taj "maturski look". To znači da ne treba nikad da izgledate kao da ste se previše potrudile. I frizura i šminka i outfit, kilo laka na kosi, može nekad biti too much. Želimo da izgleda kao da smo se spremile za 10 minuta, a izgledamo fenomenalno.

5. Obrnuto pranje kose
Ako vam se kosa brzo masti i često morate da je perete, balzam vam nije prijatelj. Kod sledećeg pranja kada pokvasite kosu stavite prvo balzam, pa onda šampon na kraju. Tako će vam kosa duže biti lepa i čista.

6. Da karmin traje duže
Da bi vam karmin duže ostao na usnama, prilikom šminkanja namažite prvi sloj karmina, zatim ga malo skinite maramicom, stavite preko malo pudera u prahu i zatim još jedan sloj karmina.

7. Uvijač za trepavice
Obavezno pre maskare koristite uvijač za trepavice. Mislim da je logično šta se time postiže, ali ga ipak često zaboravljamo.

8. Spavajte na leđima
Ako volite da, kao i ja, spavate na stomaku, lice vam je konstantno zgnječeno u jastuku i kada ustanete ujutru naduveni ste i brže vam se pojavljuju bore. Spavajte na leđima i sačuvaćete svoja mladolika lica bez kremica i botoksa.

9. Pravilno nanošenje parfema
Da biste mirisale dobro i da bi se parfem jako osećao nema potrebe da potrošite pola bočice za jedan izlazak iz kuće, samo ga treba naprskati na pravim mestima. To su: iza ušiju, početak grla, unutrašnjost zglobova, iza kolena i unutrašnjost laktova. Na tim mestima je toplota naših tela nešto viša nego na ostalim delovima i naš parfem će isparavati i mirisati intenzivnije.

10. Za beo osmeh
Kašičica sode bikarbone i par kapljica limuna, to pomešate, stavite na četkicu i istrljate zubiće 2-3 puta nedeljno. Ova smesa izbeljuje zube.SHARE:

5 comments

 1. Great tips :) probala sam i ja ovo s crvenim ružem i funkcionira fino :D a i inače spavam na leđima, sa sklopljenim rukama - kao mrtvac haha :D

  p.s. u slučaju da nisi primijetila grešku u naslovu - wish umjesto fish ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. O boze hahah ne mogu da verujem da nisam to videla, greska u kucanju - prepravljeno. Hvala ti puno na skretanju paznje i na komentaru :)

   Delete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig