Personal Style Diary

Friday, May 20, 2016

Kako sam se rešila celulita za 30 dana

Palm Springs commercial photography
Ćao, devojke! Već smo ovim postom započele razgovor na temu ishrane, vežbanja i zdravog života i vaše reakcije su bile sjajne. Danas ćemo pričati o temi koja muči svaku ženu, a to je celulit i kako ga se rešiti. Mogu vam reći da su mi noge oduvek bile najkritičniji deo tela, kao što verujem da su i mnogima od vas, zato se nadam da će ovaj post pomoći da konačno krenete u borbu protiv celulita. Ja sam se oslobodila većine celulita, istanjila noge, oblikovala mišiće i učinila kožu mekom i sjajnom, a evo i kako.

______________________________❤ Meni su pomogle četiri stvari u kombinaciji:
1. Blago redukovana ishrana
2. Fizička aktivnost
3. Voda
4. Anticelulit masaža sa produženim dejstvom

Što se tiče prve tri stavke, ne bih previše da pametujem jer mislim da je svako ko je bar jednom guglao kako se rešiti celulita naleteo na ova tri saveta. Voda je osnova za sve. Ukoliko ne pijete dovoljno vode ništa drugo vas neće izvaditi. Verujte mi, osetila sam na svojoj koži jer i sama pijem jako malo vode. Što se tiče ishrane, izbacila sam grickalice, slatkiše i hleb. Išla sam u šetnju dva puta nedeljno, a kod kuće sam vozila sobni bicikl pola sata dnevno. Ako počnete da praktikujete ove tri stvari, nesumnjivo ćete početi da mršavite, ali za oslobađanje od celulita je najbitnija masaža. Zato ću vam ja sada malo više pisati o tome.

Zahvaljujući zanimljivim okolnostima univerzum se postarao da upoznam jednu divnu ženu, Miru, koja mi je puno pomogla u mojoj borbi sa celulitom. Ona u svom salonu Beauty Clinique primenjuje isključivo ručnu masažu sa prirodnim preparatima tako da je sve 100% prirodno i ne može da škodi. Objasnila mi je da naše žene sa ovih prostora uglavnom imaju problema sa celulitom i zadržavanjem vode u predelu butina, a ja sam nažalost tipičan predstavnik. Rekla mi je i da dužina trajanja i broj tretmana zavisi od vrste celulita. A ona to prepozna kada počne da masira i pod rukom oseti kakva je situacija.

❤ Kako izgleda ova masaža?

Najpre se nanosi gel koji blago hladi, masažom se zagrevaju mišići i pokretima rukom se razbija celulit kako bi počeo da izbija na površinu i da se povlači. Vrlo je važno da je osoba koja radi masažu stručna kako ne bi ostale modrice što ne sme da se dešava. Masaža traje pola sata. Nije bolna, mene je čak i gulicalo na momente, ali sve u svemu vrlo je prijatna. Nakon masaže, kada su pore ovorene, nanosi se prirodni gel na bazi bršljena i još nekih biljčica koji je sagoreva masne naslage narednih 48h. Preko njega se stavlja obična kuhinjska folija kako bi koža upila sav gel. Oseća se jako zagrevanje i to traje pola sata. Bonus savet - još bolji efekat ćete dobiti ukoliko sa tom folijom odradite neki brzi hod umesto da samo odležite. Nakon pola sata se folija skida. Koža pocrveni, ali crvenilo prođe posle sat, dva.

❤ Kada počinje da deluje?

U zavisnosti od vrste celulita, starosti, navika u ishrani i vežbanju za povlačenje celulita je potrebno između pet i deset tretmana. Ono što je fascinantno jeste da se već posle prvog tretmana oseti jako velika razlika u elastičnosti i mekoći kože. Meni koža nikada nije bila nežnija i zategnutija i to je zaista vidljiva razlika. Ja sam odradila deset tretmana, ali već posle četvrtog sam počela da primećujem da su mi noge tanje, naročito u delu iznad kolena koji je uvek i najkritičniji. Mira mi je rekla da zbog svoje konstitucije i genetike zadržavam mnogo vode u predelu butina i da kod tih stvari ne pomažu vežbe već isključivo masaže. Ja sam zahvaljujući ovim masažama vidno redukovala celulit, noge su mi se smanjile u obimu za 2-3 cm, koža mi je elastičnija i mekša. I ono što je mene najviše obradovalo je dodatna motivacija da počnem da unosim više tečnosti i da povedem računa i o zdravlju i o izgledu.

Brljala sam pomalo, jer od obaveza nisam uvek stizala da jedem zdravo. Pila sam više tečnosti, ali opet to nije bilo svaki dan 3,5l koliko je idealno. I pored toga uspela sam da postignem odlične rezultate zato vam iskreno preporučujem da isprobate ove masaže.

❤ Sve prednosti anticelulit masaže:                                                                                                

- mekša i elastičnija koža
- smanjenje celulita
- tanje noge zbog izbacivanja vode
- izbacivanje toksina
- bolja prokrvljenost
- lepši oblik mišića nogu

Jedino što bih mogla da navedem kao manu jeste malo jača cena (oko 9000 dinara je deset tretmana) i to što oduzima vreme, tačnije sat vremena svaka dva, tri dana. Ali verujte mi da vredi uložiti u ovako nešto. 

Salon u kome sam ja radila ove tretmane zove se Beauty Clinique i nalazi se u Beogradu u Kosovskoj br. 8 (broj telefona je 0643411001 Mira). Volela bih samo da naglasim da ovo nije sponzorisan post i da sam ja zaista iskreno želela da pišem o ovome i da vam preporučim ovu ženu koja je meni radila masaže. Jako je teško pronaći stručnjaka koji zna odlično da radi svoj posao, a pritom je i prijatna i fina osoba sa kojom se mnogo lakše prođe ceo taj proces. Za nekog ko se prvi put susreo sa svim ovim, imala sam sreće da naletim na Miru.

Za sve devojke koje imaju pitanja u vezi sa masažom slobodno se javite u komentarima i rado ću svima odgovoriti. Eto nadam se da sam vam bar malo pomogla. Uživajte u vikendu! 


SHARE:

6 comments

 1. So great! Love this.
  <3
  katsfashionfix.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Mnogo ti hvala što si pomenula ovu masažu. Pošto tripujem da ću dobiti celulit (ako već nisam), dobro će mi doći uz trening i povećan unos vode da smanjim rizik od njegovog pojavljivanja. :)

  http://couturecase.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Ekstra post!

  ReplyDelete
 4. Draga Majo, uzivanje je bilo saradjivati sa Vama...Beauty Clinique

  ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig