Personal Style Diary

Saturday, November 12, 2016

How to Define Your Personal Style

Današnji post posvećujem svima onima koji su u potrazi za sopstvenim stilom. Bilo da se prvi put susrećete s modom, bilo da već imate razvijen stil koji prolazi kroz transformacije u skladu s vašim životnim promenama. S vremena na vreme dobijem pitanje Kako početi? Kako razviti sopstveni stil? Stoga ću vam danas dati nekoliko saveta koji će vam pomoći da započnete svoju modnu avanturu i da razvijete sopstveni stil koji će biti odraz vaše ličnosti. Ovaj post može biti koristan i svima koji već imaju svoj stil, ali prolaze kroz promene. Npr. ako ste dobili prvi posao, vreme je da svoj stil prilagodite poslovnom dress code-u. Nastavite da čitate i saznajte kako da kroz odeću najbolje predstavite svoju ličnost.

___________________________

Today's post is dedicated to all those who are looking for their own personal style. Whether it's your first encounter with fashion, whether you already have developed a style that goes through transformations in accordance with your life changes. From time to time I get the question Where to start? How to develop your own personal style? Therefore, I will give you a few tips to help you start your fashion adventure and develop your personal style, which will be a reflection of your personality. Keep reading and find out how to represent your personality through your fashion style.

1. Seek Inspiration
Prvi korak je da potražite inspiraciju. Posmatrajte ljude na ulici, inspirativne instagram profile, pinterest, modne blogove - inspiracija je svuda. Razmišljajte šta vam se dopada od onoga što vidite, a šta vam se ne dopada i zbog čega. Nađite pet poznatih ličnosti čiji vam se stil dopada i pokušajte da sačuvate što više njihovih outfita, bilo na Pinterestu ili u folderu na svom kompjuteru. Razmišljajte zbog čega vam se baš ti stilovi dopadaju i na koji način biste vi to mogli da ponesete.

1. Seek Inspiration
The first step is to look for inspiration. Watch people on the street, go through instagram, pinterest, fashion blogs - inspiration is everywhere. Think what you like from what you see and what you don't like and why. Find five celebrities whose style you like, and try to save as many of their outfits, to Pinterest board or a folder on your computer. Think why you like the styles you like and how you would be able to wear them.

2. Clean your closet
Kada ste otkrili ko vam je inspiracija i imate ispred sebe slike omiljenih outfita, vreme je da prođete kroz svoj garderober i otkrijete šta vam odatle može koristiti, a od čega treba da se oprostite. Pogledajte dobro svaki komad i procenite da li treba da ga zadržite. Da li vam u potpunosti odgovara materijal, kroj, da li vam se dopada kako vam stoji i da li se uklapa u stil koji želite da postignete. Ako je odgovor potvrdan zadržite taj komad, ako ste ipak na neko pitanje odgovorili sa ne, vreme je da taj komad sklonite sa strane. Spakujte ga u kutiju i stavite negde gde vam neće smetati, a ipak ćete moći da ga uzmete ako se predomislite. Za one komade kod kojih ste na sva pitanja odgovorili sa ne, vreme je da ih donirate, poklonite, prodate ili bacite. Ovo je moj ultimativni vodič kroz raspremanje garderobera.

2. Clean your closet
When you discover what's your inspiration and you have pictures of your favorite outfits in front of you, it's time to go through your closet and find out what can be used and what you need to toss. Look at each piece and think whether to keep it or not. Do you like the material, the cut, the way you it looks on you and whether it fits in with the style you want to achieve. If the answer is yes keep that piece, if the answer is no, it is time to get rid of this piece. This is my ultimate guide to clearing away the wardrobe.

3. Define your style
Sada kada ste već donekle odlučili u kom pravcu želite da vaš stil ide, pokušajte da ga opišete rečima. Da li je to ženstven stil sa edgy detaljima, minimalistički ili potpuno boyish stil? Šta nikako ne biste obukli? Koji je prvi outfit koji vam pada na pamet kada razmišljate o tom stilu? Sve ovo će vam pomoći da bolje definišete svoj stil i razjasnite kako želite da se oblačite u budućnosti.

3. Define your style
Now that you have already decided in which direction you want your style to go, try to describe it in words. Is it a feminine style with edgy details, minimalist or completely boyish style? What would you wear? What is the first outfit that comes to your mind when thinking about this style? All this will help you define your style better and clarify how you want to dress in the future.

4. Emphasize your strengths
Da li često dobijate komplimente za određeni deo tela? Bilo da su to duge noge, tanak struk ili definisane ruke, trudite se da uvek budete obučeni tako da ističete najlepše delove sebe. Odeća je tu da naglasimo svoje prednosti.

4. Ephasize your strengths
Do you often receive compliments for a particular part of your body? Whether it's long legs, slim waist or defined arms, try to always emphasize the best parts of yourself. Clothing is here to make us look even prettier.

5. The whole package
Ne zaboravite da lični stil ne čini samo odeća, na koju svi stavljamo najveći fokus. Šminka i frizura su takođe sastavni deo nečijeg izgleda. Zapamtite, negovana žena je najlepša žena. Npr. ovo je moja signature frizura, a ovako izgleda moja svakodnevna makeup rutina. 

5. The whole package
Remember that personal style is not just about the clothing. Makeup and hairstyles are also an integral part of one's appearance. 

6. Bonus tip: Follow your instinct and be unique
Najvažnije od svega jeste da pratite svoju intuiciju i da uvek budete jedinstveni. Nemojte se plašiti da budete drugačiji i da privučete pažnju. Lični stil treba da bude odraz vas, vaših interesovanja i vašeg životnog stila. I za kraj, najvažnije - šta god obukli, budite samouvereni! Vaš stav je ono što će učiniti da izgledate najbolje moguće. Ako se vi osećate dobro u odeći koju nosite, hodaćete uzdignute glave, sa ispravljenim leđima i osmehom na licu. Ljudi će primetiti samopouzdanje koje isijava iz vas i učinićete svaki outfit fenomenalnim!

6. Bonus tip: Follow your instinct and be unique
The most important thing is to follow your intuition and to always be unique. Do not be afraid to be different and attract attention. Personal style should be a reflection of you, your interests and your lifestyle. And finally, most important - whatever you put on, be confident! Your attitude is what will make you look the best possible. If you feel good in the clothes you wear, you'll walk head held high, with your back straight and a smiling face. People will notice the confidence that radiates from you and you will make every outfit look phenomenal!P.S. Pogledajte kako da se oblačite slojevito sa stilom OVDE!

P.S. How to layer clothes like a pro HERE!

SHARE:

4 comments

  1. Jako mi se sviđa post, i drago mi je što ističeš da je samopouzdanje neophodno. Smatram da je to izuzetno važno za mlade devojke koje još uvek pronalaze svoj stil.

    curvyandfabulousgirl.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Odlicni savjeti, Majo! :) Samopouzdanje nam otkljucava mnoga vrata, ne smijemo dozvoliti da izostane. :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig