Personal Style Diary

Thursday, December 01, 2016

Winter Beauty Mistakes to Avoid

Sa promenom sezone, menjaju se i naše navike kada je o nezi reč. Iako nam je prošlo leto i period kupaćih kostima, to ne znači da treba da zapostavimo svoje zdravlje i svoj izgled. Sa preplanulog izgleda i prirodne šminke, prebacujemo se na tamnije tonove i stalnu borbu protiv suve kože. Nega je tokom zime naročito važna, zato nastavite da čitate ovaj post i saznajte koje su to beauty greške koje treba da izbegnete ove zime.


#1 Nedostatak hidratacije
Ljudima je logično da je hidratacija važnija tokom leta jer su tada vrućine i naše telo se znoji, ali zapravo hidratacija je podjednako važna (ako ne i važnija) tokom zime jer se od hladnoće naša koža suši i puca što može dovesti do brojnih komplikacija. Ako ne želite da vam se to desi, trudite se da pijete što više vode u toku dana. Ako vam, kao i meni, treba nešto da vas podseti i natera da popijete čašu vode, bacite pogled na ovaj moj trik.

#2 Preterivanje sa šminkom
Zima je po pravilu sezona za tamnije boje, kako u modi, tako i u lepoti, pa se zato mnoge od nas odlučuju baš tada za tamne karmine, bronzere ili senke. Moj savet vam je da se držite ovog pravila ukoliko želite, ali da ne preterujete. Uvek održavajte balans - ako su usne tamnije, neka na očima ne bude previše šminke i obrnuto.

#3 Svakodnevno oblikovanje kose
Znam da nekima od vas pomisao da izađete iz kuće bez doterane frizure zvuči nemoguće, ali verujte mi ponekad je tako bolje. Toplota koju proizvodi fen, presa i razni stajleri nije dobra za kosu jer isušuje i uništava dlaku. Tokom zime kosa je mnogo osetljivija i lakše se oštećuje. Zato pokušajte da što manje koristite te razne sprave za kosu. Kada perete kosu, pre pranja dobro zagrejte prostoriju u kojoj boravite, a nakon pranja ostavite peškir što duže kako bi upio višak vode. Zatim probajte da kosu što više osušite na sobnoj temperaturu i tek na kraju dosušite fenom. Nakon toga nemojte izlaziti napolje par sati. 


Imate vi neki savet o čemu posebno voditi računa ove zime kada je nega u pitanju?P.S. Saznajte moje beauty tajne OVDE.Pratite sve moje objave 

SHARE:

1 comment

  1. Great tips! Especially keeping hydrated! The winter always dries out my skin!

    The Cassie Paige
    New Post: City Lights

    ReplyDelete

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig