Personal Style Diary

Friday, April 21, 2017

How to Style a Denim Skirt


Jedan od ključnih modnih komada koji je obeležio sedamdesete godine prošlog veka, vraća nam se na velika vrata. U pitanju je denim suknja, i to moj omiljeni model - pencil suknja dubokog struka dužine do kolena. Na prvi pogled me je oduševila boja teksasa, kvalitet i ovaj zaniljivi porub koji izgleda kao da nije dovršen - prekul! Odmah sam u glavi kreirala 2-3 look-a sa njom u glavnoj ulozi i znala sam da je moram imati ovog proleća! Suknja je inače deo nove Tom Tailor kolekcije, baš kao i majica i jakna. Ako i vas raduje ovaj modni comeback u nastavku teksta pročitajte moje savete kako da stilizujete denim suknju!1. Denim on Denim
...je uvek dobra ideja. Ukombinujte teksas suknju sa teksas košuljom ili jaknom i bez puno muke ćete imati statement outfit, koji će pre svega biti jako udoban, a onda i moderan!

2. Printovi za smeliji look
Za one fashioniste koji vole da eksperimentišu, denim je idealan za kombinovanje sa upadljivim printovima. Bilo da su cvetni, geometrijski ili animal printovi, budite sigurni da će se uklopiti savršeno. Ja sam za današnji look odabrala crno-bele pruge, u stilu čuvenih Parižanki.

3. Slojevitost
Teksas će vam biti od koristi i za slojevite prolećne kombinacije, jer je upravo za ovakve kombinacije mix materijala neophodan. Možete ga upariti sa pletivom ili sa kožom, kao što sam ja to uradila danas.

4. Casual ili Special Occasion
Denim suknja je zapravo pogodna za obe prilike i to je ono što je čini must have komadom u svakom ženskom garderoberu. Daću vam praktične primere: za casual kombinaciju vam je dovoljna obična bela majica i patike ili starke, a kod elegantnije kombinacije možete da se poigrate i da ponesete krop top i omiljene štikle u nekoj upadljivoj boji. 

5. Detalji su sve
Kako je ova suknja jedan od onih basic komada, detalji su neophodni. Bili oni upadljivi i prenaglašeni ili diskretni, kao što je to slučaj u mom današnjem outfitu, imate punu slobodu da ovu suknju u potpunosti prilagodite svom stilu i potrebama. Budite maštoviti!


Verujem da ste do sada već stekli utisak koliko je ovaj model suknje praktičan, zanimljiv za kombinovanje i vredan investiranja. Meni preostaje još samo da vas pozovem da posetite Tom Tailor radnje, isprobate ovu divnu suknju i pogledate i ostatak njihove kolekcije.
I wore: 
Skirt, Shirt, Jacket - Tom Tailor


SHARE:

6 comments

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig