Personal Style Diary

Thursday, June 01, 2017

Kako šminkam ten, konture, hajlajt (VIDEO)


Današnja tema je nešto što ste toliko tražile i ja sam konačno uspela da vam na jednom mestu objedinim celu priču oko mog tena. Danas ćemo pričati koji su to proizvodi koje ja koristim i na koji način, a na kraju posta čeka vas i video gde ćete moći da vidite i kako ja šminkam svoje lice - ten, konture, hajlajt itd. Da ne dužim previše, ovo će biti duga priča, stoga hajde da počnemo odmah.


Prvo što nanosim na lice je prajmer. Od skoro sam pantenol kremu zamenila prajmerom i shvatila da mi zaista šminka duže ostane sveža na licu kada prethodno stavim prajmer. Trenutno koristim ovaj Oriflame The One Illuskin Face Primer. Dolazi u pakovanju od 30ml što je sasvim dovoljno za neki duži period jer se ne troši brzo. Odlično hidrira kožu i miriše predivno. Za informaciju o ceni kliknite ovde.


Sledeće što koristim je tečni puder. Ranije sam koristila teže pudere, prvenstveno zato što je bilo hladnije vreme, a onda i zbog toga što mi je potrebna besprekorna šminka tokom celog dana, a oni najčešće to pružaju. Kao neko ko tokom celog dana ima slikanja, snimanja, događaje itd. neophodno mi je da mi šminka na licu potraje što duže. Sa druge strane, kako dolazi toplije vreme, sve mi je teže bilo da izdržim tu težinu na licu, a onda sam probala ovaj puder. U pitanju je Oriflame The One Illuskin tečni puder kojim sam oduševljena. Obično koristim pudere koji matiraju lice, ali ovaj nije takav. Veoma je lagan, skoro se i ne oseti na licu. Ima neku srednju pokrivnu moć i kada se dopro setuje ostane mi na licu od jutra do mraka bukvalno. Dolazi u 5-6 nijansi, a moja je Natural Beige. Pakovanje je fenomenalno - dolazi u staklenoj bočici sa pumpicom i veoma je lako dozirati količinu proizvoda koju želite. Pakovanje je od 30 ml i čini mi se da se i on sporije troši, s obzirom na to da se dosta dobro razmazuje i da se ja trudim da ga nanesem u što tanjem sloju. Sve u svemu - odličan puder. Daje ujednačen ten i sjajno lice - dakle da ponovim, nema mat efekat. Sadrži SPF 20. Za informaciju o ceni kliknite ovde.


Zatim je na redu korektor. Ja sam neko ko osim podočnjaka nema neki problem sa kožom lica, pa generalno nisam preterano zahtevna kada je prekrivanje u pitanju. Probala sam razne korektore, jeftinije i skuplje, i ovaj koji trenutno koristim nije nešto preterano bolji, ali ni gori od ostalih koje sam probala. U pitanju je Oriflame The One Illuskin korektor. Dolazi u pakovanju od 10ml, u tubici, pa ga ja uvek prvo nanesem na ruku, a zatim odatle nanosim na lice. To ćete najbolje moći da vidite u videu, kao i samu teksturu. Moj je u nijansi Fair Light. Za informacije o ceni kliknite ovde.


Za setovanje koristim jedan od najboljih pudera u kamenu koje sam probala, ovaj Oriflame The One Illuskin puder. Zašto sam toliko oduševljena ovim puderom? Zato što ga ne osetim na licu, a matira kao neki mnogo teži i jači puderi. Moja koža je normalna, sa određenim suvim delovima. Ovaj puder ne isušuje kožu i odlično se uklapa u kombinaciji sa tečnim puderom koji sam koristila. Mislim da je odlična baza za konture i hajlajt. Pakovanje je 8g, dolazi u 3 nijanse - Light, Medium i Dark, a ja koristim najtamniju. Za informaciju o ceni kliknite ovde.


Rumenilo je za mene najvažniji deo tena, jer volim tu svežu boju u licu. S druge strane, možete ozbiljno da zeznete ceo look ako preterate s količinom rumenila. Zato je meni važno da rumenilo bude nežno i blago pigmentovano, da može dobro da se izblendira i da daje svežu boju i sjaj licu. Ovo koje koristim trenutno pruža sve to. U pitanju je Oriflame The One Illuskin blush u nijansi Pink Glow. Sastoji se iz dva dela, jedan je pigmentovan, u predivnoj roze nijansi, a drugi je nešto kao hajlajt i kada zahvatite četkom preko rumenila dobijete predivnu mešavinu koja na obrazima izgleda savršeno. Na koji način ga ja nanosim pogledajte u videu. Pakovanje je od 4g, što je sasvim dovoljno jer se ovakvi proizvodi sporije troše, a ne želite sigurno da bacite više od pola proizvoda kada ga posle 2-3 godine još uvek niste potrošili. Za informaciju o ceni kliknite ovde.


I na kraju proizvod koji sam relativno skoro počela da koristim, a to je Oriflame paleta za konturisanje. Što se kontura tiče, meni je najvažnije da izgledaju što prirodnije. Ne volim prenaglašene crte lice, to je totalno out, ali uvek odradim korake koje ćete videti u videu, čak i za svakodnevnu šminku. Samo je važno dobro izblendirati proizvod. Zato mi se ovaj set i dopada jer se sve tri nijanse odlično blendiraju i baš pružaju dosta mogućnosti za različite look-ove. Hajlajter je predivan, što ćete videti i u videu. Rumenilo mi se takođe dopada i da nemam ovo rumenilo o kome sam vam pričala iznad definitivno bih koristila i ovo. Proizvod dolazi u jako kvalitetnom pakovanju sa dovoljno velikim ogledalom, sa jednim bronzerom (4.2g), jednim rumenilom (5g) i jednim hajlajterom (3.9g). Odlično je za nošenje u torbi jer imate sve na jednom mestu i ogledalo. Za cenu kliknite ovde.


 Takođe, četke koje koristim za šminkanje su ova, ova i ova.A evo i videa na koji način ja koristim sve ove proizvode odnosno kako šminkam svoju kožu lica.

Da li ste probale neki od ovih proizvoda? Kakvi su vaši utisci?

SHARE:

4 comments

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig