Personal Style Diary

Wednesday, July 10, 2019

2020. je za 6 meseci - prestani da gubiš vremeSvega par dana nas deli od sredine jula! Kad pre? Skoro sam pročitala jedan citat koji se vrti po instagramu (možda ste već I naleteli na njega) glasi nekako ovako – 2020. je za 6 meseci, prestani da gubiš vreme na gluposti. Znam da većina nas leto provodi odmarajući od obaveza, ali ako zaista želite da naredna godina bude uspešna, sad je pravi trenutak da se bacite na posao. Ovo su 3 jednostavna koraka kojima se uvek vraćam kada želim da ponovo uspostavim red i ravnotežu u svom životu.

CILJEVI

Prva i najvažnija stvar kod ostvarenja ciljeva je – donošenje odluke šta je to što zapravo želimo. Verujte mi ovo sam na svom primeru iskusila mnogo puta. Žalim se kako mi ne ide i ništa se ne menja, a onda sednem i razmislim šta bih to volela da se dogodi – i shvatim da ne znam, dvoumim se, nisam sigurna... Sedite sami sa sobom i iskreno ispišite sve svoje ciljeve, ma koliko vam oni nedostižno delovali u ovom trenutku.

PRIORITETI


Da ovaj spisak koji ste napravili ne bi bio samo „prazno slovo na papiru“, potrebno je napraviti neki red. Dobro izanalizirajte sve stavke sa liste i poređate ih po najboljem redosledu koji će vam olakšati realizaciju. Prvo pogledajte kakav vaši ciljevi imaju vremenski rok odnosno do kada ih morate ostvariti i po tome ih poređajte. Zatim, razmislite koja su 3 glavna cilja i šta sve treba da uradite kako biste ih ostvarili.

RUTINA


Zatim, kada ste odredili ciljeve i poređali ih po prioritetnosti, potrebno je da osmislite rutinu koja će u ostvarenju tih ciljeva pomoći. Kažu da ako radite po malo, ali svakog dana u kontinuitetu duži vremenski period, ostvarićete više rezultata, nego kada radite puno, ali samo ponekad s vremena na vreme. Zato će rutina pomoći da se svakog dana malo po malo približavate svom cilju.

Ovog "recepta" se i sama uvek pridržavam i trenutno sam u fazi definisanja ciljeva koje želim da ostvarim do kraja godine. Nadam se da će i vama ovo pomoći! 

SHARE:

No comments

Post a Comment

Thank you for your comment!

Blogger Template Created by pipdig